english language
Home Over het ras Onze honden Puppies Foto's Over ons Referenties Contactcirneco dell'Etna Birba

Filmpje van Birba met haar puppy

Teefje

Cirneco dell etna
BIRBA

Fokkers Carmelo Marano en Irene Magri (Sicilië)
Eigenaar Diana Elisova (Sicilië)

Foto's
Pedigree
DNA resultaten voor erfelijke ziekten

Nestje L
Nestje E

foto's 2e zwangerschap en puppies B-nestje


Geboortedatum: 27 November 2011
Hoogte 45,5 см, gewicht 9 kg.

Birba was 2 jaar oud toen ze in onze kennel kwam.
Klein, licht en energiek als een vogel. In haar elastische lichaam en uitgesporken bespiering heeft ze de energie van een vast van een veer. In haar ogen zie je de flikkering van de vurige Etna.

Ze is fabelachtig mooi! Ze draagt haar kleine hoofd met trots, heft hoog aangezette Anubis oren op een elegante nek, gelijkaardig aan deze van een Arabisch paard. Haar nek en hoofd zijn bepalend voor haar stijl en verschijning.

Birba is een trouwe en aanhankelijke hond die zorg en liefde sterk weet te waarderen, ze geniet van contact met ons. Ze is niet verwend geweest, dat is waarom ze ervan geniet om bij ons te zijn, en elk moment van aandacht voor haar zo sterk apprecieert. Ze heeft een gigantisch warm hart in haar kleine lichaam. Birba vertaald uit het Italiaans betekend 'dartele meid" :-)
Ze is een afstammeling van de oude Sicilaanse lijnen 'Di Belpasso' (Torrisi Mariano) en "Del Gelso Bianco" (Giuseppe Aiello). Haar stamboom is ontstaan door linebreeding naar de legendarische Mafiusu. Cirnechi uit deze bloedlijn zijn gekenmerkt door de meest stijlvolle en elegante hoofden.
HomeOver het rasOnze hondenPuppiesFoto'sOver onsReferentiesContact


© Cyrenensis