english language
Home Over het ras Onze honden Puppies Foto's Over ons Referenties Contact

Over cirneco dell’ Etna kennel Cyrenensisbeautiful Sicily

Waar kan je ons vinden

Onze Cirneco dell'Etna kennel bevindt zich in het hart van het wondermooie eiland Sicilië, de bakermat van het ras! Zon, rivieren, bergen, de zee, een boeiend landschap en een prachtige ecologie! Het eiland heeft het allemaal!
We wonen aan de voet van de Etna, op grondgebied ​​Bronte, in de Provincie Catania. Onze gemeente is befaamd voor de productie van pistachios, ons landschap wordt gekenmerkt door siertuinen, boomgaarden van perzik, velden met pistache, die verweven zijn met velden van olijfbomen ze vormen een kleurrijk lappendeken over het heuvelachtige en ruige reliëf. Een indrukwekkend landschap!

Onze cirnechi zijn echte gezinsleden en wonen in een roedel. Hun mandjes met dekentjes staan in onze woonruimte en ze beschikken ook over het grootste deel van onze tuin. Onze honden en hun puppies verblijven niet eenzaam in een kennel of een kooi! Het merendeel van de tijd brengen ze door in de tuin, waar ze samen ravotten, genieten van de zonnestralen of een hagedis en vogel najagen. We bieden de cirnechi een actieve levensstijl, we gaan vaak met hen naar de rivier, of nemen ze mee in de bergen voor een lange wandeltocht. Het stimuleert hun natuurlijke instinct en gedrag en vermijd dat de honden stereotiep gedrag zouden vertonen of zich zouden vervelen. Het houdt ze alert en ontwikkelt hun lichaam en geest, ook de interactie tussen de honden onderling is belangrijk! Onze pupjes maken van jongs af aan deel uit van de groep, ze kennen de regels van een roedel en vertonen zelden problemen in omgang met andere honden.

Opgroeien van de puppies

cirneco dell etna puppies We streven naar een natuurlijke benadering voor de voeding en het kweken van de hondjes. We zijn trouw aan de idee- de natuur geeft het goede voorbeeld! De natuur biedt het antwoord op alle vragen en elk probleem. Dit houdt in dat de puppies die in onze kennel geboren worden zich optimaal ontwikkelen en de beste voorbereiding krijgen voor hun verdere leven. Ze hebben de vaardigheden en kennis om te anticiperen op elk probleem wat ze in hun verdere leven zullen ontmoeten.

Onze puppies trainen hun pootjes al vanaf hun eerste wankele stapjes. Ze bewegen op een natuurlijke ondergrond zoals gras, stenen, zand. We vermijden zoveel mogelijk gladde, vlakke oppervlakken. Vanaf de leeftijd van 3 weken serveren we ze een rauwe maaltijd: groenten, vlees en botjes, doordat ze het vlees van de botjes sleuren bewegen ze elke spier en gebruiken ze de volledige wervelkolom, de botjes bevatten het nodige calcium en alle nodige mineralen en vitaminen krijgen ze in de correcte verhoudingen en hoeveelheden.

De voeding in combinatie met een gezonde dosis bewegen en interactie tussen de pupjes garandeert dat ze sterke botten, sterke gewrichten en een gespierd lichaam ontwikkelen zoals topatleten, op die manier beperken we de kans op afwijkingen in het musculoskeletal systeem tot een minimum. De traditionele problemen zoals dysplasie, zwakke ligamenten en zwakke gewrichten komen bij ons zelden tot niet voor!

Een dergelijke natuurlijke manier van het ontwikkelen en groeien van de puppies is bijna onmogelijk te bereiken door het voeren van een "fast en easy food’ zoals de gebruikelijke commerciële droge en bereide voeding. Als de puppy zijn buikje rond eet zonder er enige moeite voor te hoeven doen. Ze komen ongetwijfeld goed bij, krijgen een tonronde buik, kunnen amper bewegen en overbelasten soms zelfs hun gewrichten en spieren, onze puppies zijn lenig en beweeglijk.

We geloven dat onze puppies langzaam en optimaal moeten groeien. De groei en ontwikkeling van het skelet moet traag genoeg zijn, en moet aansluiten bij de algemene ontwikkeling van de pup. Daarom zijn we voorstander van een degelijke natuurlijke voeding, en zijn we zelf geen voorstander van droogvoer en bereide voeding. De meeste droogvoeders bevatten te veel eiwitten en koolhydraten, dit veroorzaakt een versnelde groei van botten en spieren. Een Quick-win, maar is het optimaal en duurzaam?

Wandeling in winkelstraat van Catania
Een belangrijk moment in het opgroeien en de ontwikkeling van de puppy is een effectieve socialisatie gedurende de periode dat de pupjes er ontvankelijk voor zijn. Ook voor de eerste vaccinatie nemen we de pupjes vaak op schoot, spelen we met hen en nemen we ze op de arm om ze de wereld buitenshuis te leren kennen. Puppies wennen zo van in een veilige positie aan de geuren, geluiden en indrukken van een straat, mensen, auto’s vrachtwagens, scooters, paarden, andere viervoeters… Na de vaccinatie en de daaropvolgende korte quarantaine periode wennen we de pupjes aan een leiband en halsband, geven we ze een eerste les van het wandelen aan de lijn, we moedigen contact met passanten en kinderen aan, zodat ze onbevangen en vrij zijn in omgang met mensen.

Daarnaast bevat onze socialisatie periode ook minstens een autorit, een bezoek aan een traditionele bar en restaurant. De puppy leert zo omgaan met de verschillende situaties en leert ook om zich te gedragen, zelfs aan tafel!

We wennen de puppies aan een bench: de pupjes hebben een bench als ‘nestje’ tijdens het opgroeien en overdag zonderen we een pupje eens af met een botje in een bench zodat de pup geen probleem heeft met alleen zijn. Cirnechi zijn erg gesteld op aanwezigheid van hun eigenaar, of andere honden. Doordat we ze al van jongs af aan wennen aan een bench associëren ze de bench of alleen zijn met botjes en rustig zijn, ze herkennen ze de bench als een veilige plaats, ook in de tuin of de auto beschikken de pupjes over een bench!

Het werken met de puppies vraagt veel tijd en energie maar het resultaat is meer dan de moeite waard! De nieuwe baasjes van de pupjes zijn lovend over het gedrag van hun jonge Cyrenensis viervoeter, die ze als een ‘slimme en welopgevoede puppy’ omschrijven en erg dankbaar (read reviews). Het genoegen is de onze, een Cirneco puppy is eigenlijk een erg intelligent wezentje bruisend van energie vol talenten, het is aan de eigenaar om dat in goede banen te leiden :-)

Op de top van de Etna, puppies ontmoeten toeristen

Het doel van Cyrenensis

Onze belangrijkste doelstelling is om mensen het ras te leren kennen en hen de kans te geven om samen te leven met een hond van dit prachtige ras en zo het geluk te ervaren dat de hondjes brengen in een gezin. Voor onze cirnechi zoeken we dan ook uitsluitend liefdevolle, zorgdragende en verantwoordelijke eigenaars.
Dit staat voorop, en is nog belangrijker dan onze professionele doelstellingen.

Daarnaast hebben we ook een doelstelling in het fokken en de selectie.
Wat me bijzonder aanspreekt in Cirneco dell'Etna is hun mooie hoofd, correct geplaatste driehoekige sterke oren en hun uitstraling en stijl in het algemeen. Deze drie elementen samen maken het ras memorabel, bijzonder en ongelofelijk mooi!

Omwille van de nadruk op bouw, kleur enz. raakt het karakter en de eigenheid van het ras jammer genoeg ietwat verloren. Het is echter net omwille net van de schoonheid en uitstraling dat ik, en vele anderen met mij verliefd geworden zijn op het ras en het ras zo waardevol vinden. Vele mooie honden sterven, en laten geen sporen na. Volledige bloedlijnen geraken in de vergetelheid en nemen met hen ook de eigenheid van het ras mee. Ik wil de eigenheid van het ras behouden.


antic map of Cyrenaica

Vanwaar de naam ‘Cyrenensis?

De naam die we aan de kennel gaven verwijst naar de oorsprong van het ras Cirneco dell'Etna. "Cyrenensis" kan je vertalen uit het latijn als ‘afkomstig van Cyrene’.
Latijnse uitspraak Cyrena – "Tsjirena”. Griekse uitspraak- "Kirena". Italiaans – "Chirena".

Cyrenaica was in de oudheid een gebied in Noord Afrika, het centrum daarvan was Cyrene (Cyrena). Gesitueerd in het huidige Libië. Het werd opgericht door de oude grieken in 74 vcr. the regio werd een Romeinse kolonie. Cyrenaica werd een belangrijk handeslcentrum vooral als exporteur van wijn, paarden en wilde dieren.

In zijn wetenschappelijke werken beschrijft Aristoteles een hondenras ontstaan uit het kruisen van een huishond met een Abbesijnse wolf (Canis Sinensis). Beter bekend als de Ethiopische wolf. Het is de enige wolf in Afrika, en een van ‘s werelds zeldzaamste dieren. Aristotles beschreef de nieuwe diersoort als de ‘hond van Cyrene’.
Deze honden werden door de Feniciërs naar Siclië gebracht waar het ras verder zijn eigenheid ontwikkelde.
De etymologie van de naam ‘Cirneco’ vindt zijn oorsprong in Aristoles’ ‘hond van Cyrene’ Meer precies in het griekse Kyrenaikos, wanneer het in het Latijn overging Cyr (e) naecus. de e midden het woord ging op in een diftong AE. Het woord werd opgenomen in het Siciliaanse dialect en vervormd tot Cirnecu (chirneku- Siciliaans dialect).

De Siciliaanse Dr. Walter Pistorio, die in ons dorp woont, verklaarde me waarom Cirnechi de kleur van zand hebben. Voor jagende dieren is her zeer belangrijk om op te gaan in de omgeving, en bijna onzichtbaar te zijn. De kleur van Cirnechi is gelijkaardig aan dat van het Egyptische woestijnzand. En een rennende Cirnechi herhaald de vorm van zandduinen. Het is een ongelofelijke waarheid en een wondermooie observatie!


Wees welkom!

Onze Cyrenensis nestverlaters vind je overal in de wereld: in Rusland, Oekraïne, Finland, Slovenië, Tsjechische republiek, België, VSA, Colombia, Verenigd koninkrijk,…
Als de eigenaar niet in staat is om de pup persoonlijk op te halen bezorgen we de puppy via een koerier zo zijn we er zeker van dat de pup veilig en zonder al te veel stress bezorgd word per vliegtuig.
Maar we zijn steeds verheugd om de eigenaars persoonlijk te verwelkomen in Sicilië!

We maken kennis met onze honden, bezoeken de plaatselijke bezienswaardigheden en natuurlijk. We beklimmen de Etna. En stellen je voor aan de plaatselijke bewoners. Het is een unieke kans om het authentieke Sicilië van binnenuit te verkennen, weg van het massatoerisme. Ik ben er zeker van dat je een onvergetelijke tijd doorbrengt in de bakermat van de Cirneco dell'Etna!

Om de overgang van het nestje naar de nieuwe eigenaar vlekkeloos te laten verlopen, en om de pupjes de beste start te geven in hun nieuwe gezin krijgt
elke eigenaar van een Cyrenensis puppy enkele geschenkjes:

* een boek die de geheimen van het ras onthuld (Il Cirneco dell'Etna, Domenico Tricomi),
* een halsbandje en bijhorende leiband van Lupine. Even sterk als de band tussen pup en baasje ;) Ze hebben prachtige tekeningen en zijn van hoge kwaliteit, er is levenslange garantie op, zelfs als de pup er op bijt!,
* een dekentje met de geur van mama en het nestje (zo heeft de pup nog eventjes de vertrouwde nestgeur bij zich),
* een klein tasje voor het paspoort van de pup met een foto van de mama zodat de pup steeds zijn documenten bij heeft,
* en... een stukje Etna! (even magisch en uniek als de puppy :-)

Dankwoord

Ik wens mijn ouders, Liubov and Andrey Elisova,van harte te bedanken omdat ze me belangrijke waarden als respect en liefde voor mensen om me heen bijbrachten. Zonder dat zou mijn kennel geen hart en ziel hebben.
Ik bedank mijn vriendin, Olga Zyryanova, voor haar steun en geloof in me, voor haar optimisme, wijsheid en haar talent om te enthousiasmeren en te motiveren. Ik waardeer haar idee en inzet om de wereld om zich heen te verbeteren. Ze is mijn muze!
Ik bedank ook mijn vriendin, Myriam Deboysere, voor de liefde voor het ras. Voor de loyaliteit en steun. Voor niet stereotyp denken en om met een open blik in de wereld te staan. Het is een voorbeeld voor mij.

Heel veel dank aan mijn professionele collega’s, Elena Kratko en Elena Butenko. Voor de immense kennis die ze met me delen. Voor de professionele ondersteuning en de jarenlange vruchtbare samenwerking.
Een speciale dank je en nederige buiging voor alle eigenaars van onze puppies voor het vertrouwen en geloof in de kennel, en voor de liefde en geode zorgen voor hun hondje. Jullie zijn mijn bron van inspiratie!


Home

Over het ras

Onze honden

Puppies

Foto's

Over ons

Referenties

Contact© Cyrenensis